Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ONDERWIJSPAKKET

Het pad naar het doel van een wereld waar mensen elkaar met respect en waardigheid behandelen, is door effectief onderwijs. Veel mensenrechtenorganisaties richten zich op onderzoek en belangenbehartiging van de slachtoffers van misbruik. Youth for Human Rights International vult dit werk aan met educatief materiaal en activiteiten.

Het YHRI-onderwijspakket wordt kosteloos verstrekt aan iedere persoon die ingroepsverband de mensenrechten wil onderwijzen.. De aanbieding is beperkt tot één gratis pakket per docent. (N.B. Indien u geen docent bent, kunt u ook een informatiepakketje bestellen).

In het onderwijspakket zijn de volgende hulpmiddelen voor mensenrechtenactie opgenomen:

  • De Youth for Human Rights docentenhandleiding, een complete handleiding voor het implementeren van een lesprogramma over mensenrechten. Het bevat lesplannen, een korte geschiedenis van de mensenrechten, de volledige tekst van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, ideeën voor activiteiten en een verklarende woordenlijst. Ook zijn ter referentie mensenrechten-documenten, -organisaties en –rapporten in de handleiding opgenomen.
  • De film Het verhaal van de Mensenrechten is een krachtige documentaire die mensenrechten definieert door het verhaal van hun geschiedenis en ontwikkeling te vertellen vanaf de vroegste tijden tot heden. Geschikt voor alle leeftijden en beschikbaar in 17 talen.
  • “30 Rechten, 30 Spotjes”. Dit is een dvd waarop elk van de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties in beeld gebracht worden. Deze filmspotjes geven ieder op zich een reëel beeld van wat elk van de 30 mensenrechten inhoudt. Ze zijn uitgezonden op tv, in bioscopen en sportstadions over de hele wereld en ze zijn vertaald in 17 talen.
  • UNITED filmclip, winnaar van meer dan een dozijn internationale prijzen, waaronder ‘Best Short Film’ op het New York International Independent Film Festival. Deze multi-culturele filmclip van vijf minuten geeft een mensenrechtenboodschap en pleit voor geweldloosheid. Beschikbaar in 17 talen.
  • Het Wat zijn mensenrechten? boekje bevat een volledig geïllustreerde jongerenversie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, die de mensenrechten voor jongeren begrijpelijk maakt. Verkrijgbaar in pakketten van 24.
  • Een set van 30 posters, elk met een van de 30 mensenrechten erop, ter ondersteuning van mensenrechteneducatie in uw school of gemeenschapscentrum.
  • Verklarende woordenlijst, verwijzingen naar gedrukte en online bronnen.

Dit Youth for Human Rights onderwijspakket is bedoeld voor hoger onderwijs, middelbaar onderwijs en basisschool onderwijs.

De materialen van het onderwijspakket zijn van hoge kwaliteit en lange levensduur. Door donaties van degenen die ons programma steunen kan Youth for Human Rights International deze waardevolle leermiddelen gratis verstrekken aan leerkrachten voor in de klas en gekwalificeerde gemeenschapswerkers. Daarom wordt verwacht dat deelnemende docenten ermee instemmen om resultaten te verstrekken over hun gebruik van dit programma en het materiaal. Dat kunnen foto’s en filmpjes zijn van de toepassing en resultaten van het programma en getuigenissen van docenten die de beste toepassingen en resultaten aan anderen promoten. Op deze manier kunnen de successen van elke docent  met anderen worden gedeeld en uitgebreid.

Bestel het onderwijspakket van Youth for Human Rights International via onderstaand formulier. Na aanvraag ontvangt u het pakket binnen enkele weken. 

 

Now replace the removed text with the following text (and keep the open spaces as they are):

Bestel het onderwijspakket kosteloos via onderstaande link direct bij Youth for

Human Rights International. Na aanvraag ontvang je het lespakket binnen enkele weken.

http://nl.youthforhumanrights.org/edukitform.html

 

Indien je niet van plan bent de mensenrechten in groepsverband te onderwijzen, maar wel een gratis infopakketje wilt hebben, gebruik dan deze link

http://nl.youthforhumanrights.org/freeinfo.html

 

In beide gevallen ga je door je aanvraag ermee akkoord dat Youth for Human Rights International je naam en emailadres met Youth for Human Rights Nederland deelt. Voor eventuele vragen en opmerkingen kun je met ons contact opnemen via

info@youthforhumanrights.nl