Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het pad naar het doel van een wereld waar mensen elkaar met respect en waardigheid behandelen, is door effectief onderwijs. Veel mensenrechtenorganisaties richten zich op onderzoek en belangenbehartiging voor de slachtoffers van misbruik. Youth for Human Rights International vult dit werk aan door deze problemen aan te pakken met educatief materiaal en activiteiten.

Daarom wordt ons YHRI-onderwijspakket gratis aan docenten verstrekt. De anbieding is beperkt tot één gratis pakket per docent.

Daarin zijn de volgende instrumenten voor mensenrechtenactie opgenomen:

  • De Youth for Human Rights docentenhandleiding bevat lesplannen, verrijkingsactiviteiten, ideeën om de studenten over mensenrechteneducatie te activeren en een lijst met specifieke correlaties van de lessen om onderwijsnormen te modelleren. Dit is een hulpmiddel voor het implementeren van een volledig mensenrechtencurriculum in uw klas of school, of kan worden geïntegreerd in een bestaand curriculum.
  • The Story of Human Rights is een krachtige en meeslepende documentaire die mensenrechten definieert door het dramatische verhaal van hun geschiedenis en ontwikkeling te vertellen vanaf de vroegste tijden tot heden. Het is geschikt voor alle leeftijden en is beschikbaar in 17 talen.
  • Aankondigingen van openbare diensten verbeelden elk van de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. Deze individuele video’s geven in reële termen weer wat elk van de 30 mensenrechten is. Ze zijn uitgezonden op tv, in bioscopen en sportstadions over de hele wereld. Ze zijn vertaald in 17 talen.
  • UNITED videoclip, winnaar van meer dan een dozijn internationale prijzen, waaronder ‘Best Short Film’ op het New York International Independent Film Festival. Deze straatvaardige, multi-etnische video van vijf minuten geeft een mensenrechtenboodschap en pleit voor geweldloosheid. Beschikbaar in 17 talen.
  • Wat zijn mensenrechten? boekje bevat een volledig geïllustreerde jeugdversie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, die de mensenrechten voor jongeren begrijpelijk maakt. Het is verkrijgbaar in pakketten van 24.
  • Een set van 30 posters, elk met een van de 30 mensenrechten ter ondersteuning van mensenrechteneducatie in uw school of gemeenschapscentra.
  • Verklarende woordenlijst, verwijzingen naar gedrukte en online bronnen.

Het Youth for Human Rights Education-pakket is bedoeld voor hoger onderwijs, middelbaar onderwijs en voorschools onderwijs.

De componenten van het onderwijspakket worden geproduceerd met de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Door donaties van degenen die ons programma steunen kan Youth for Human Rights International deze waardevolle leermiddelen gratis verstrekken aan leerkrachten in de klas en gekwalificeerde gemeenschapsdocenten. Daarom wordt verwacht dat deelnemende docenten ermee instemmen om resultaten te verstrekken over hun gebruik van dit programma en het materiaal. De documentatie omvat foto’s en videobeelden van de toepassing en resultaten van het programma en getuigenissen van docenten die beste praktijken en resultaten aan anderen promoten. Op deze manier kunnen de successen van elke docent worden gedeeld en uitgebreid.

Bestel het Youth for Human Rights Education-pakket via onderstaand formulier.

Lespakket kosteloos aanvragen

    Ik ga ermee akkoord dat mijn ingediende gegevens worden verzameld en opgeslagen.