Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ieder jaar houdt Youth for Human Rights International een Youth Summit waarvoor jongeren van over de hele wereld voor worden uitgenodigd. De eerste 6 jaar werd deze Summit gehouden in New York, maar de laatste 2 jaar vindt deze jaarlijkse conferentie in Genève plaats, omdat in Genève de VN Mensenrechtenraad zetelt. Naast actieve jongeren uit 26 verschillenden landen waren vertegenwoordigers van de VN en Mensenrechten NGO’s uitgenodigd. Uiteraard was er van Jongeren voor Mensenrechten Nederland ook een delegatie aanwezig. De Summit werd gehouden van 26-28 augustus.

Meer dan ooit in de geschiedenis verdient mensenrechteneducatie onze aandacht. Volgens schattingen van de Verenigde Naties gaat er jaarlijks meer dan 7 miljard dollar om in mensenhandel, waarbij tussen de 700.000 en 4 miljoen vrouwen en kinderen terecht komen in de prostitutie, slavenarbeid en andere vormen van misbruik.

Het thema van de conferentie was dit jaar: “to create leaders through human rights education”. Tijdens het tweedaagse programma waren er onder andere workshops te volgen in leiderschap, communicatie en het gebruik van multi media.

Zo’n 250 aanwezigen vulden de zaal in het President Wilson Hotel op de dag van de conferentie zelf, 26 augustus. Het was precies dezelfde zaal waar Youth for Human Rights International (YHRI) 10 jaar geleden werd opgericht.

De conferentie startte met een feestelijke opkomst van alle jongeren die in optocht de 30 vlaggen van de deelnemende landen de zaal binnen droegen. Ceremoniemeester Dr. Mary Shuttleworth, oprichtster en president van Youth for Human Rights International (YHRI), heette alle jongeren en andere gasten van harte welkom.

Tijdens de conferentie werden diverse presentaties vertoond over de activiteiten van de jongeren in hun land van herkomst op het gebied van mensenrechteneducatie in het afgelopen jaar.

Daarnaast kwamen verschillende sprekers aan bod, waaronder afgevaardigden van de VN en NGO adviseurs. Uiteraard kwamen de jongeren zelf ook aan het woord. Landen die door de jonge YHRI-vrijwilligers werden vertegenwoordigd waren Oostenrijk, België, Bulgarije, Centraal Afrikaanse Republiek, Kongo, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ghana, Nederland, India, Italië, Japan, Jordanië, Kenia, Mexico, Marokko, Pakistan, Panama, Rusland, Zuid Afrika, Sri Lanka, Taiwan, Engeland, de VS en de Vietnamese gemeenschap.

Leave a comment