Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het project voor de 300 vrouwen in Enugu begint nu echt op stoom te komen! Hier een foto van 1 van de workshops van vorig jaar, in 2018. Tijdens deze Empowerment workshops wordt vrouwen vaardigheden geleerd om van tweedehands spullen nieuwe dingen te maken, die zij vervolgens kunnen verkopen om zelf een inkomen te genereren. Uit deze groep zijn er ook een aantal vrouwen met een eigen bedrijf gestart, mogelijk gemaakt door een micro-krediet van Chevelyns Care Foundation. 

Enugu widows en Chevelyns Care Fdn

Wie is Evelyn Azih?

Evelyn is geboren in Nigeria, en woont momenteel in Gorinchem, in Nederland. Via een studiebeurs heeft zij aan de Universiteit van Maastricht 2 bestuurskundige studies afgerond en in 2019 zal zij haar professorstitel in ontvangst nemen. Evelyn is moeder van 6 kinderen, en heeft nog familie in Nigeria, die zij ieder jaar in de maanden december en januari opzoekt.

Evelyn Azih, voluit Chief Lady Evelyn Azih, geeft in Nederland veel lezingen op het gebied van de mensenrechten, waarbij Human Trafficking haar specialisme is. Zij is tevens President van de Nigeriaanse Nationale Associatie Nederland (NNA-NL), de overkoepelende organisatie van alle 55 Nigeriaanse verenigingen in Nederland. Een aantal jaren geleden heeft zij de NGO Chevelyns Care Foundation opgericht, waarmee zij niet alleen jonge Nigerianen ondersteunt en begeleidt bij het volgen van een studie in Europa, maar ook het project in Enugu voor de 300 weduwen mee financieert. Zij financiert alles zelf door uit egen zak bij te dragen en in haar eigen community en kennissenkring om donaties te vragen. Ook de micro-kredieten (om de vrouwen hun eigen onderneming te laten starten) worden via particuliere middelen gefinancierd. 

Youth for Human Rights regelt busje

Maanden voor het project voor de Enugu weduwen van start gaat, zamelt Evelyn Azih tweedehands goederen en kleding in die tijdens de workshops worden gebruikt om nieuwe spullen van te maken. Youth for Human Rights heeft in samenwerking met de Scientology Kerk in Amsterdam een grote inzamelactie op touw gezet. Naast kleding zijn er 7 naaimachines, oude laptops en telefoons en oude sieraden opgehaald. Daarna werden er fondsen geworven om een tweedehands busje aan te schaffen. De bus werd met korting geleverd door Opel Garage Deinum in Franeker. Hieronder een foto van de bus tijdens het inladen:

IMG 4564

 

Youth for Human Rights Nigeria

Om de vrouwen maar ook de volgende generatie te leren opkomen voor hun rechten, worden er tijdens de Empowerment workshops van 24 en 25 januari ook workshops in mensenrechten gegeven. Youth for Human Rights Nigeria gaat deze workshops verzorgen (foto van een eerder evenement in Nigeria).

YfHR Nigeria

Leave a comment