Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hilda van der Meulen is een bekende Nederlandse ondernemer, actrice en presentatrice, maar ze is ook een fervent verdediger van de mensenrechten. In dit artikel zullen we ingaan op haar visie op de belangrijkheid van mensenrechten en hoe zij haar stem gebruikt om deze waarden te verdedigen.

Hilda van der Meulen begon haar carrière als paardrijdster en won de Miss Holland verkiezing in 1993. Haar deelname aan de Miss World-verkiezing in Zuid-Afrika opende deuren voor haar in de modellen- en entertainmentindustrie. Ze woonde en werkte jarenlang in Londen, Parijs, Monaco en Los Angeles, waar ze zich ontwikkelde als ondernemer en producer.

Na haar succes in de entertainmentindustrie besloot Hilda haar focus te verleggen naar duurzaamheid en mensenrechten. Ze richtte de stichting Dutch Green foundation op, waarvan ze de voorzitter is, met als doel regionale ecosystemen te helpen herstellen en bij te dragen aan een verbetering van het bestaan van planten- en dierenrijk en natuurlijke levensvormen.

Hilda’s passie voor mensenrechten is gebaseerd op het feit dat iedereen gelijk is en recht heeft op een waardig leven. Ze gelooft dat de erkenning van de inherente waardigheid en gelijke rechten van alle leden van de menselijke familie de basis vormt voor vrijheid, gerechtigheid en vrede in de wereld.

Ze gebruikt haar platform en invloed om op te komen voor de rechten van de mens, in het bijzonder voor de bescherming van bossen en ecosystemen. Hilda gelooft dat het beschermen van de natuur nauw verbonden is met het beschermen van de mensenrechten. Bomen en bossen zijn namelijk een essentieel onderdeel van het menselijk bestaan, ze bieden onderdak, brandstof, recreatie en zijn een bron van ontspanning en geluk.

Leave a comment